اقدام حمایتی دولت در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی توسط دکتر عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان شد.
دکتر عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سیاست های اختصاصی دولت را در زمینه اختصاص بودجه به فرایند تولید دارو و ساخت تجهیزات پزشکی را بیان کرد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت (وبدا) دکتر پناهی بیان کرد:
” در جلسه دولت مقرر شد تا سازمان برنامه و بودجه جهت تامین شدن منابع طرح دارویار و تامین داروهای مورد نیاز در کشور، بودجه ویژهای اختصاص دهد. به این ترتیب در این هفته میزان ۱۲ هزار میلیارد تومان بودجه بابت کسری مالی شرکتهای داروسازی تخصیص داده میشود. این بودجه در حال توزیع در بین تمامی داروخانهها، مراکز دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، شرکت های توزیع و پخش دارو و همچنین تولید کنندگان داروست.
به این طریق میتوان امید داشت بخشی از مطالبات دارویی شرکتهای داروسازی در حوزه زنجیره تامین دارو تسویه حساب شود.”
.
جناب آقای دکتر عین اللهی ، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی به این نکته نیز اشاره نمود که در حال حاضر واردات تعدادی کثیری از داروهای مورد نیاز کشور با اختصاص ارز نیمایی صورت میگیرد.
.
واردات دارو
.
ایشان در ادامه اظهار داشت: ” شرکتهای داروسازی که مواد اولیه ساخت دارو را از کشورهای دیگر واردات می کنند احتیاج به نقدینگی مناسبی برای این امر دارند. این شرکتها نه تنها به واردات مواد اولیه ساخت دارو میپردازند بلکه برخی از داروهایی را که در کشور تهیه و تولید نمیشوند را نیز از خارج از کشور واردات میکنند.
.
تسهیلات ارائه شده به شرکت ها
.
به این جهت سازمان برنامه و بودجه تصویب کرد تا تسهیلات سی هزار میلیارد تومان در اختیار این شرکتها قرار بگیرد. این تسهیلات بایستی تدریجی و در بازههای زمانی مختلف در اختیار این شرکتها قرار گیرد.
از این رو با اقدامات حمایتی دولت در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، بانک مرکزی این تسهیلات را در اختیار شرکتهای داروسازی قرار میدهد. این امر منجر میشود تا شرکتها بتوانند با امنیت مالی به فراهم نمودن زیرساخت های صنعت داروسازی اقدام نمایند. نیاز دارویی کشور نیز از این طریق به درستی تامین میشود.
.
کاهش عوارض گمرکی دارو
.
جناب آقای دکتر عین اللهی ، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ادامه به این نکته پرداخت در مصوبه ای جدید کسر عوارض گمرکی وارادات دارو به مقدار یک درصد در مجلس تعیین شده است. وی افزود: ” سابقا عوارض گمرکی وارادات دارو و تجهیزات پزشکی به میزان 4 درصد محاسبه میشد. اخیرا در جلسه ای در مجلس شورای اسلامی تصویب شد تا عوارض گمرک برای این دست اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی کاهش یابد. به این ترتیب 1 درصد عوارض کمرکی جهت وارادات دارو و تجهیزات پزشکی تعیین شد.
همچنین ایشان در ادامه تاکید کردند: ” مصوب شده است مالیات بر ارزش افزوده برای داروهای مورد نیاز کشور و ملزومات تجهیزات مصرفی پزشکی که متاسفانه در کشور امکان تولید و ساخت ندارند، کاهش چشمگیر داشته باشد. این اقلام دارویی و همچنین تجهیزات مصرفی پزشکی ضروری در این طرح در مجلس شورای اسلامی از پرداخت مالیات معاف شدند.”
دکتر عین اللهی اظهار کرد : “در راستای اقدامات حمایتی دولت در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی مصوبات خوبی در دولت و مجلس تصویب میشود. سابقا میزان 2 درصد سود بازرگانی و گمرکی برای شرکتهای واردکننده دارو و تجهیزات پزشکی در نظر داشتیم. اکنون مقرر میشود این میزان به صفر برسد و این شرکتها در زمینه واردات دارو معاف از مالیات کمرکی شوند.
.
ارز ترجیحی برای واردات دارو
.
همچنین دکتر عین اللهی در ادامه بیان کرد. ” 1.5 میلیارد دلار ارز دولتی با مبلغ هر دلار 4200 تومان برای دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین خرید شیرخشک در نظر میگیریم. امیدواریم این امر بتواند نیازهای دارویی کشور را در سال جاری تامین نماید.
همچنین شایان ذکر است بخش قابل توجهی از نیازهای داروی کشور در داخل کشور قابل تامین است. میزان تولید داروهای مورد نیاز در داخل کشور تقریبا 98 درصد است. برای مثال هلدینگ تیپیکو، قادر است تا میزان ۳۳ درصد از نیازهای دارویی را برطرف کند. این شرکت با تمام توان خود سعی در تولید دارو و تامین نیاز کشور دارد.
.
حمایت از شرکتهای دانش بنیان
.
از سویی دیگر دکتر عین اللهی به ذکر این نکته نیز پرداخت که دولت قصد حمایت بیشتر از شرکتهای دانش بنیانی دارد. بنابر پیش بینی های وزارت بهداشت شرکتهای دانش بنیان و پیشرو در حوزه دارو توانایی برطرف نمودن چهل درصد از نیازهای کشور را دارند.