جدیدترین اخبار حوزه علوم پزشکی
آغاز به کار شبکه تحقیقاتی سرطان در کشور
آغاز به کار شبکه تحقیقاتی سرطان در کشور: دکتر پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از تلاش برای آغاز به کار انجمن تحقیقات یکپارچه سرطان در کشور خبر داد.
آغاز به کار شبکه تحقیقاتی سرطان توسط معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت جناب آقای دکتر پناهی اعلام شد. وی با تأکید بر یکی از مشکلات بحرانی که اکنون در سراسر جهان و به ویژه در کشورمان نیازمند توجه ویژه است، به مسئله سرطان اشاره کرد. به گزارش پایگاه خبری وب سایت وزارت بهداشت (وبدا) دکتر پناهی افزود: آغاز به کار و تشکیل یک انجمن ملی تحقیقات سرطان با هدف توسعه تحقیقات سلامت کشور میباشد. تشکیل این کمیته میتواند نقش مهمی در هماهنگسازی تحقیقات سرطان با تمرکز بر پیشگیری، ایفا کند.
ضمناً این طرح در حال حاضر تحت دستور کار معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت قرار دارد. این اظهارنظرها و اقدامات، بهبودی نسبت به مسئله سرطان و تحقیقات پیشرو در این زمینه را نشان میدهد.
اهداف ایجاد شبکه تحقیقات سرطان
مطابق با ادامه بیانات دکتر پناهی، شبکه ملی تحقیقات سرطان تکلیف دارد تا محققان و دانشمندان در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی مختلف در حوزه سرطان را به یک دیگر مرتبط کند. از این طریق تمامی مطالعات گسترده درحال انجام را جمعآوری و یکپارچهسازی نماید. این اقدام با هدف استفاده از نتایج تحقیقات برای اتخاذ تصمیمات و سیاستهای مناسب در حوزه سلامت کشور صورت خواهد داشت. در انتها، این نتایج به صورت شیوه نامه های اجرایی به معاونت درمان و بهداشت وزارت بهداشت ارائه خواهد شد. با این اقدامات و تدابیر کارآمد، تلاش برای تحقق اهداف ملی در حوزه سرطان به صورت اصولی و جامع انجام خواهد شد.
تلاش برای پیشگیری از بروز سرطان
آغاز به کار شبکه تحقیقاتی سرطان میتواند نقش مهمی در پیشگیری از بروز سرطان در جامعه ایفا کند. در ادامه معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار داشت: ” بایستی در حوزه سرطان که متاسفانه به مشکل جدی کشور بدل شده است سعی در بالفعل کردن اقدامات داشت. وی همچنین بیان کرد که بایستی نگرش ما در انجام اقداماتی جهت پیشگیری از شیوع سرطان باشد. این امر باید به عنوان یکی از اصلی ترین اصول مورد توجه در این زمینه باشد. ما میتوانیم با اتخاذ سیاست های اصولی از آغاز راه سعی در جلوگیری از شیوع سرطان داشته باشیم.
گام های موثر در این حوزه
ایشان سپس بیان میکند که اولین قدم فرهنگ سازی، آموزش و اشاعه شیوهی زندگی سالم در جامعه میباشد. در مرحله بعد میتوان با اتخاذ تصمیم گیری های در سطح کلان بر اساس شواهد مستخرج ازمطالعات علمی سعی کنیم نرخ بروز این بیماری را کاهش دهیم. لازمه رسیدن به این هدف ارزیابی مجدد ساختارها در این زمینه است.
دکتر پناهی به این نکته نیز اشاره کرد که نتایج مطلوبی از مطالعات علوم پزشکی گزارش شده است. برای مثال با بهرهبرداری از امکانات علوم نوین مانند هوش مصنوعی (openAI) و استفاده از دادههای گسترده (Big Data) میتوان قدم های مفیدی در زمینه درمان سرطان برداشت. اکنون تکنیک های سلول درمانی و ژن درمانی از جدیدترین فناوریهای علوم پزشکی محسوب میشوند. قطعا با کمک این فناوری ها میتوانیم قدم های موثری در کاهش سرطان برداریم.
افزایش فزاینده بروز سرطان در جهان
این مقام ارشد در حوزهی پژوهش و فناوری وزارت بهداشت بیان میکند: ” در سراسر جهان، سرطان به صورت مستمر در حال پیشرفت و افزایش تنوع است.” وی این اظهارات را بر اساس جدیدترین تحقیقات انجام گرفته در قالب مطالعات مقایسهای بر روی انواع سرطان در سالهای 2009 تا 2019 ، بیان میکند. البته شایان ذکر است در صورت اتخاذ تصمیمات در سطح کلان به موقع میتوان از پیشرفت بروز بیماری در جامعه تا حدودی جلوگیری کرد.
تمرکز بر ماموریتهای تحقیقاتی در دانشگاههای علوم پزشکی
یکی از تمرکزهای مهم معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در کشور، تشویق به انجام تحقیقات در حوزه سرطان است. با تخصیص منابع مالی مناسب برای این مطالعات، تهدیدهای سلامتی شناسایی شدند. از جمله این موارد میتوان به پیری جمعیت، بیماریهای قلبی، بیماریهای غدد درون ریز، پارامترهای محیطی و آلودگی هوای محیط، و سرطانهای رایج اشاره کرد. به منظور مدیریت بهتر این مخاطرات، معاونت تحقیقات و فناوری بودجهی خود را به صورت ماموریتهای تحقیقاتی ویژه و ملی به دانشگاههای علوم پزشکی در سراسر کشور اختصاص میدهد. این تمرکز بر ماموریتهای تحقیقاتی در دانشگاههای علوم پزشکی، امکان اجرای پژوهشهای جامع در حوزه سرطان را بهبود خواهد بخشید.
برای مشاهده سایر اخبار پژوهشی در حوزه علوم پزشکی به بخش خبری وب سایت ساینس بازار مشاهده اخبار دانشگاه های علوم پزشکی مراجعه نمایید.
برای مشاهده سایر اخبار پژوهشی در حوزه علوم پزشکی به بخش خبری وب سایت ساینس بازار مشاهده اخبار دانشگاه های علوم پزشکی مراجعه نمایید.
منبع خبر: وزارت بهداشت